Estació Horta de Sant Joan

A l’Antiga Estació d’Horta de Sant Joan (o Orta), és on comencem la nostra activitat recomanada per gaudir de la Via Verda. Malgrat que l’antiga estació es troba en estat de ruïna, el seu ampli espai per aparcar és idoni per començar des d’aquest punt del recorregut. No obstant, abans o després, us recomanem conèixer bé el poble i el seu entorn. Conserva carrers i edificis medievals de Patrimoni d’Interès Nacional per on perdre’s.

Refugi d’inspiració per a Picasso

Us podeu endinsar en l’estreta relació que el famós pintor Pablo Picasso va tenir amb Horta de Sant Joan, en dues llargues estades. La primera de les quals, el mateix pintor afirmava que tot el què sabia ho havia après a “Horta de Ebro“; es diu que les muntanyes que rodegen Horta li van servir d’inspiració per impulsar el cubisme. El Centre Picasso d’Orta és un “must have” que no podeu passar de llarg per entendre la relació del pintor malagueny amb el municipi.

Porta d’entrada al Parc Natural dels Ports

A més, Horta de Sant Joan, juntament amb Arnes, són una bona entrada per endinsar-se a visitar el Parc Natural dels Ports. Podreu gaudir d’excel·lents activitats de senderisme, barranquisme, etc.

El salt del Ventador, les Roques d’en Benet o la muntanya de Santa Bàrbara són, només, alguns dels espais naturals de visita obligatòria.

Així doncs, Horta de Sant Joan és un bon lloc per fer-hi una estada i conèixer aquest gran racó. A pocs quilòmetres, sortint del municipi en direcció a Gandesa, la Via Verda de la Vall de Zafán creua la carretera i només entrar, a mà dreta trobarem l’Antiga Estació d’Horta de Sant Joan. Aquest, serà el punt de trobada i d’inici de l’activitat de cicloturisme a la Via Verda. Fes la teva reserva d’un dels nostres packs per completar la experiència a la Via Verda.

Aquest article pot anar-se actualitzant regularment, amb recomanacions per fer a Horta de Sant Joan i el seu entorn.