La Fontcalda Gandesa

La Fontcalda és un d’aquells espais privilegiats on la natura sembla que s’hi hagi esforçat per oferir el millor de si mateixa. Sí, la Fontcalda és un espai especial situat entre els límits municipals de Gandesa i Prat de Comte. En aquest lloc tan singular hi ha construïda l’església dedicada a la Mare de Déu de la Fontcalda, i que comparteixen aquests dos municipis. S’etiqueta com a Santuari – Balneari, si vols saber-ne més, continua llegint.

Un cop heu passat l’antiga i abandonada estació de Prat de Comte, en sortir d’un túnel a mà dreta trobareu el camí per on baixar en aquest refugi natural. Quan arribeu a baix us trobareu amb el Riu Canaletes, un lloc perfecte per banyar-vos a l’estiu, i fer una passejada per gaudir d’aquest paratge. Descobrireu una font natural que brolla tot l’any a 28ºC. Aquest lloc que s’ha condicionat per si no us atreviu a banyar-vos al riu o no és l’època de bany. Aquesta font és coneguda com “los Xorros” i segons diuen té propietats miraculoses i/o saludables.

La Fontcalda, a més, disposa de servei de bar i restaurant, però alerta, consulteu abans si està obert. En funció de qui gestioni el servei només obre dies o temporades concretes.

Racons per descobrir

Finalment, us animem a descobrir des d’aquest indret els “estrets de dalt” i els “estrets de baix“, veureu com el riu juga amb les formes en aquesta vall que ha excavat amb el pas dels anys. Podreu captar imatges per al record precioses.

Altres racons que us animem a descobrir des d’aquest punt és la peixera, un toll tranquil i lluny de tot contacte. El racó de Mossèn Joan Baptista Manyà i Alcoverro. I també, recorre els dos camins que es dirigeixen a Gandesa des de la Fontcalda. D’una banda, la Vall de Navarro, on us trobareu una peculiar pedra coneguda amb el nom de “lo frare de la vall” i que amaga una llegenda al seu darrere. I, d’altra banda, les costes de la Fontcalda que ofereix unes vistes privilegiades a la vall i a l’entorn de la Terra Alta.

Si teniu molt de temps, us animem a escapar-vos a Gandesa i Prat de Comte.

No dubteu en contactar-nos per si necessiteu més informació, alguns dels racons que hem descrit són difícils de trobar si no us donen més informació. Podeu llogar les vostres bicis i consultar totes les activitats que oferim a packs.