tren-cafeteria de Bot

Seguint el recorregut de baixada de la Via Verda, després de l’inici a Horta de Sant Joan amb vistes espectaculars al Parc Natural dels Ports, arribem a l’antiga Estació de Bot. Recentment, en aquest punt s’hi ha col·locat un vagó restaurat i transformat en una mena de tren-cafeteria de Bot, on a més de ser una parada curiosa pels ciclistes que fan la Via Verda, gent local també s’hi apropa.

De fet, Bot és l’únic municipi de la Terra Alta en què el recorregut de la Via Verda passa prop del nucli urbà.

Enoturisme

Per tant, podeu fer parada per conèixer de primera mà els seus cellers reconeguts, dels quals en destaquen Sant Josep Vins i Cal Menescal.

Senderisme

Des d’aquest punt, podeu iniciar diferents excursions ja sigui a peu o amb bicicleta. Us recomanem visitar les Olles de Baubo, per fer-hi el típic bany quan la calor apreta, un autèntic paradís on el curs del riu Canaletes ha traçat un camí espectacular. Pel camí us trobareu camps de vinyes i ametllers, que en funció de l’època de l’any canviaran el paisatge amb diferents tonalitats de colors.

Si sou d’aquells que us agraden veure ermites, podeu fer una petita escapada a la pintoresca Ermita de Sant Josep, situada al capdamunt d’un petit turó amb bones vistes per contemplar el poble de Bot i les muntanyes conegudes com les “Agulles de Bot“. A més, des d’aquí podreu fer una escapada al lloc conegut com el Forat de la Donzella, des d’on brolla aigua natural.

Curiositats Via Verda i del tren-cafeteria de Bot

Sabíeu que el tren que recorria aquests paisatges era conegut amb el sobrenom de “lo Sarmentero“? Es diu que travessava molts camps de vinyes, i per això li van posar aquest nom, ja que les branques dels ceps s’anomenen sarments. Doncs, precisament el tren-cafeteria de Bot es diu així: “Lo Sarmentero“.

I vosaltres, us hi parareu al tren-cafeteria de Bot? És la típica foto d’instagramer que no pot faltar en aquest recorregut. Fes la teva reserva d’un dels nostres packs. T’explicarem en tot detall el què pots fer al nostre territori i totes les històries amagades darrera la Via Verda.